201002 GebedDe regering verzocht begin oktober iedereen 'ontmoetingen die niet strikt noodzakelijk zijn' te vermijden. Reden voor Sant'Egidio het bijeenkomen in de kerk op 15 oktober en 19 november af te blazen. Dat betekent niet dat we het gebed stil hebben gelegd. Via een mail werden alle betrokken en belangstellende mensen uitgenodigd thuis om 18.00 uur te bidden. Bidden in eigen kring voor mensen die ons allen ter harte gaan. En zoals gewoonlijk af te sluiten met een Onze Vader en het gebed tot Christus. (zie Lees meer)

Op donderdag 17 december wil de gemeenschap om 18.00 uur weer samenkomen met ten hoogste 30 mensen. Een mondkapje over neus en mond is verplicht. Zo willen we elkaar vasthouden en bemoedigen om voort te gaan met de aandacht voor de kanslozen in Roosendaal.

Na het gebed vindt er een uitwisseling plaats bij een kopje koffie zoals men dat gewend was bij de broodmaaltijd. Geef u van tevoren op bij Mieke Stroop 06 1251 6206. Van harte uitgenodigd deel te nemen. 

Het eerste ‘werk’ van Sant’Egidio is het gebed. Die jongeren van 1968 ontdekten een authentieker leven door het evangelie centraal te stellen. Het was een nieuw idee, dat ze zowel in hun persoonlijk als in hun gemeenschappelijk leven gestalte wilden geven. Tegelijk was het een eeuwenoud idee om leerlingen van Jezus te worden, een idee dat door elke generatie hernieuwd wordt.

Elke derde donderdag van de maand vond het gebed met ontmoeting plaats in de Onze Lieve Vrouwe kerk aan de Kade. 

In augustus had men het gebed weer opgepakt met gepaste afstand tussen de aanwezigen. Tafels gaven niet alleen afstand tussen de aanwezigen, maar het gaf ook de gelegenheid naderhand bij een kopje koffie of thee zinvol met elkaar in gesprek te gaan. Een gesprek wat anders bij de broodmaaltijd plaatsvond.

Na een onderbreking van twee maanden zal het gebed in december weer, zoals gebruikelijk, plaatsvinden. Zij het, met mondkapjes op en opgave vooraf. Wilt u rechtstreeks gemaild worden, geef uw mailadres dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

donderdag 17 december 2020
donderdag 21 januari 2021
donderdag 18 februari 2021

Daarnaast kunt u dagelijks het gebed en op zaterdag de eucharistie online volgen vanuit de kerk van Sant’Egidio in Rome. U kunt elk moment het gebed zien via youtube.com > comunità sant'egidio roma > Preghiera per i malati dalla Basilica di Santa Maria in Trastevere

Op bijzonder dagen is vanaf 20 uur het gebed vanuit Antwerpen te volgen en op zondag vanaf 17 uur de eucharistie: www.santegidio.be