DestinationOp 1 januari, de Internationale Dag van de Vrede, houdt Sant'Egidio Roosendaal  jaarlijks een vredeswandeling in Roosendaal. Mensen vragen met slogans in verschillende talen aandacht voor al die plaatsen waar vrede ontbreekt. Mensen met verschillende overtuiging of religie lopen schouder aan schouder als teken van vrede.
 
De wandeling start om 15.00 uur bij het klooster aan de Kade naast de kerk Kade 23. De route loopt over de Oude Markt, Raadhuisstraat via de Burg. Prinsensingel naar Mariagaard in de Nieuwstraat. 
 
In de kapel van Mariagaard verzamelt men zich om van vluchtelingen te horen:
- Wat betekent vrede voor mij?
- Hoe heb ik vrede gevonden?
In samenwerking met Vluchtelingenwerk wordt door een vluchteling antwoord gegeven op deze prangende vragen.
Be kind
De wandeling wil juist aan het begin van het nieuwe jaar aandacht vragen voor vrede. Het is voor velen één van de goede voornemens voor dit nieuwe jaar. Bijna iedereen is tegen oorlog, maar vrede is méér. Het is een wijze van leven die ieder mens elke dag kan beginnen. 
 
Na de ontmoeting in Mariagaard trekt men verder over de Burg. Prinsensingel, Molenstraat en Oude Markt terug naar de Kade waar iedereen bij een kop koffie nog wat kan napraten.
 
Van harte uitgenodigd.
 

200101 Waarom vredeswandeling kopieOp de eerste dag van het nieuwe jaar vragen groepen van de Sant’Egidio-beweging wereldwijd om aandacht voor de vrede. Een vrede die in veel landen ontbreekt. Ook in Roosendaal liepen leden van de gemeenschap en andere betrokkenen van de Kade naar Mariagaard aan de Nieuwstraat en weer terug. In de kapel van Mariagaard namen Sebastiaan Hamans (CDA) en Henk van der Westen het woord om toe te lichten waarom dergelijke wandelingen belangrijk zijn.

Bisschop AudoIn februari bracht mgr. Antoine Audo, de Chaldeeuws-katholieke bisschop van Aleppo in Syrië, een bezoek aan de Gemeenschap van Sant’Egidio in Amsterdam.

Mgr. Audo hield een lezing over de situatie van de kerk in Syrië tijdens de oorlog en de hoop op vrede. Reden genoeg om ook uit Roosendaal naar Amsterdam te rijden en van iemand ter plaatse te horen wat er gaande is. Op de site van Sant’Egidio Nederland vindt u een volledig verslag.