Wat dertig jaar geleden begon met een gedekte tafel in de basiliek van Santa Maria, Rome, is intussen uitgegroeid tot een traditie in meer dan zeventig landen. Ook de gemeenschap Roosendaal nodigt op eerste kerstdag een dertigtal mensen persoonlijk uit. Zij genieten samen met gastheren en -vrouwen van een eenvoudige maaltijd. Zo viert men op deze familiedag samen kerstmis. 

De voorbereidingen voor een 'bescheiden' Andere kerst 2020 zijn voorzichtig opgestart. Omdat niet bekend is welke maatregelen er in december zullen gelden is het niet mogelijk eerder dan eind november informatie over het feest te geven.

Madrid Rome Antwerpen 2

Op eerste kerstdag ontving Sant’Egidio Roosendaal zo’n uitserveren maaltijdveertig gasten in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade. Samen met vijfendertig gastheren en -vrouwen vierden zij de Kerst met een heerlijke maaltijd. Het ‘restaurant’- gedeelte was sfeervol ingericht en tussen de verschillende gangen werd er gezongen en geluisterd naar verhalen en gedichten. Hun lach en applaus voor de gastheren en -vrouwen was een duidelijk teken van dank voor deze bijzondere bijeenkomst. Maar hun blijdschap en verhalen droegen zeker ruimschoots bij aan een feestelijke sfeer. Voldaan ging ieder naar huis.