Artikel in BNDeStem 7 juli 2021 Monique Meeuwisse-van Genk

Anne en CasSinds ongeveer 8 jaar is in Roosendaal een afdeling van de steeds groeiende gemeenschap Sant'Egidio actief. Maar wat doet die club?

Sant'Egidio bestaat uit vrijwilligers die zich op basis van gelijkwaardigheid en vriendschap inzetten voor minder kansrijke mensen en eenzame ouderen. Initiatiefnemer in Roosendaal is de vroegere pastoraal werker van de toenmalige Emmausparochie Cas van Beek.

Sint 1Er zijn meer Sinterklazen dan je zou denken. De meesten brengen de pakjes door een schoorsteen. Maar er was ook een sinterklaas die deze cadeautjes in de kapel bij het hek zette. Een kerk heeft nu eenmaal geen schoorsteen en die toren is voor Piet te hoog.
Dank je wel lieve Sinterklaas. De cadeautjes gaan naar kinderen van bijstandsgezinnen. De parochie vroeg Sant'Egidio Roosendaal ze te bezorgen.

Huiswerkbeg AdZou je graag hulp willen bij een moeilijk vak? Is zelfstandig werken of planningen maken lastig? Of zoek je gewoon een rustige plek om je huiswerk te maken? Dat kan bij de School van vrede van de Gemeenschap van Sant'Egidio.

Voor en door wie

De bijles en huiswerkbegeleiding is bedoeld voor kinderen en tieners in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar. De begeleiding wordt gegeven door kundige volwassenen met veel werkervaring, die zich goed kunnen inleven in de belevingswereld van de kinderen en tieners.

Medio maart 2019 ontving Sant'Egidio 28 kinderen die zich voorbereiden op het vormsel.

Vormelingen Oudenbosch 2019

Hun vragen waren: Wat heeft Christus te maken met Sant'Egidio? Waarom is hij voor jullie zo belangrijk? Komend uit Oudenbosch en omgeving kregen zij niet alleen beelden over de inspiratie van Sant'Egidio, maar gingen ze ook in groepjes naar het Speel- Leerhuis in Roosendaal West.

Door samen te spelen en te knutselen konden ze ervaren dat kinderen van buitenlandse ouders gewoon 'kind' zijn net als zij. Het vragenuurtje naderhand was bijzonder. Voor veel kinderen was dit een eerste kennismaking met kinderen van Islamitische ouders. 180208 Dakloze Jezus

Vragen als wat vinden jullie over hoofddoekjes en boerka's werden besproken.

Zo werd het beeld van Christus die je uitnodigt naast hem te komen zitten concreet in het optrekken met kinderen aan de rand van de samenleving.