1 1 2‘Lieve mensen, wat ben ik blij dat de dag toch nog leuk is door wat jullie doen. Wat het ook is, het zal heerlijk zijn, omdat er zoveel liefde in zit. Ik heb heel veel waardering voor jullie; het is echt super.’ Omdat samen eten niet mogelijk was, heeft Sant’Egidio aan zo’n vijf en twintig mensen een maaltijd thuisbezorgd. Er werd tijd genomen voor ’n praatje en wat aandacht, want juist op Eerste Kerstdag zijn veel mensen alleen.

Op 24 december werden dozen met een maaltijd ingepakt. Voor- en nagerecht, diverse lekkernijen die passen bij de kerstsfeer en enkele kleine kerstcadeautjes waren de ingrediënten om thuis toch een bijzondere maaltijd klaar te maken. Bij alle adressen hadden de vrijwilligers een gesprek met de mensen die de hele dag alleen waren. Dit werd bijzonder op prijs gesteld.

1 2Één gast vond het meest mooie, dat zij dan toch nog iemand gezien en gesproken had. Een ander was ook jarig op eerste kerstdag en voor hem kon de dag niet meer stuk. Hij was erg gelukkig met het mooie verjaardagscadeautje. Uiteraard hoopt iedereen in 2021 elkaar weer in de kerk te kunnen ontmoeten.

Sant’Egidio bedankt de organisaties Eten met Gemak, Albert Heijn Tolberg en de parochianen die met de collecte het mogelijk maakten een mooi pakket samen te stellen. Deze giften zijn van ongelooflijk belang om het werken voor armen en eenzamen gestalte te geven. Bovendien bedankt Sant’Egidio alle vrijwilligers die zich op Eerste Kerstdag hebben ingezet om de kerstmaaltijd te bezorgen.